Hogyan?

A távérzékelés (remote viewing) alapjai

Remote viewing in a nutshell

? ? ? 

Hogyan működik a távérzékelés, és valójában ki képes rá? Hogyan lesz valakiből távérzékelő? Mit kell tennem, hogy kipróbáljam magam a távérzékelésben? Hogyan bizonyosodhatok meg arról, hogy helyesen érzékeltem-e a célt? Hogyan... hogyan... hogyan...? 


A távérzékelés (remote viewing) olyan érzékelési folyamat, amelynek során az ember bármiféle előzetes tudomás nélkül, mentális eszközökkel részletesen megállapítja egy tetszőleges cél információit. A felderítendő célt természetesen valahogyan meg kell nevezni, méghozzá úgy, hogy ez a megnevezés ne utaljon magára a célra, hiszen egyszerű lenne bárki dolga, ha mondjuk (a régi, jól bevált példánknál maradva) azt a feladatot kapná, hogy "Írd le a Kilenclyukú híd információit!". Nyilván a legtöbb ember alapból tudja, hogy miről van szó, és egy-két mondatban le tudja írni, el tudja mondani, hogy mi ez a cél, hol van, hogy néz ki, stb, hiszen ha máshogyan nem is, de képen biztosan látta már az említett építményt. 
Ehhez egyáltalán nem szükséges távérzékelőnek lenni. 
Ha viszont azt a feladatot kapja, hogy "YQ4711, írd le a cél információit!", már másképpen fest a dolog. Egy úgynevezett kód takarja az érzékelés célját, a távérzékelővel csakis ezt közlik, semmilyen más vonatkozó információt nem, azt sem, hogy élő emberről, állatról, építményről, eseményről, esetleg bármi másról legyen is szó a kód takarásában. Igen, ebben az esetben már elő kell vennünk a távérzékelői tálentumot, akár velünk született, akár tanult képességről van szó. 


Hogyan működik a távérzékelés? 
Ez egy mentális folyamat, amelyben a cél megkívánt információit kapjuk meg, szűrjük ki a közös tudatmezőből egy erre alkalmas módszer segítségével. Ha a cél rejtett, akkor kód utal rá, ami valójában átjáró a cél közismert és rejtett információi között. További kifejezések magyarázatát lásd a lap alján  szereplő Szószedet linken. 


Ki képes a távérzékelésre? 
A távérzékelés, mint mentális folyamat, alapvető (bár jelentősen elnyomott) emberi képesség. Ha ez veled születetten benned van, számodra nem kérdéses a dolog. Abban az esetben ha nem így születtél, el kell fogadnod, meg kell ismerned azt a tényt, hogy az emberi agy különféle állapotokban működik, mint például az ébrenlét vagy az alvás. A kettő között olyan tartományok találhatók, amelyek megegyező, vagy legalábbis közeli hullámhosszot képviselnek a közös tudatmezőével, lehetővé téve az ott jelenlévő információk olvasását. A távérzékelő célja, hogy ilyen tudatállapotba juttassa magát (mi a delta állapotot használjuk), és ezáltal megismerkedjen a cél információival. Ebbe az állapotba általában intro- vagy extroverzális meditációval jut el a távérzékelő. Ha tehát képes vagy magadat tudatosan meditatív állapotba hozni, akkor minden bizonnyal képes vagy a távérzékelés folyamatának megvalósítására is. 


Hogyan lesz valaki távérzékelő? 
Ha a fenti dolgokra képes vagy, az alapok már megvannak. Abban az esetben, ha az eddig olvasottak nem mondanak neked semmit, vagy ellenérzést váltanak ki belőled, inkább ne erőltesd ezt az egészet tovább. Ha mégis kivitelezhetőnek tartod az eddigieket, akkor - a bekezdés címében feltett kérdésre válaszolva - úgy lehetsz távérzékelő, hogy lassan hozzákezdesz, és rengeteget gyakorolsz. Itt is idézem Daz Smith angol távérzékelő véleményét, amely így szól: 

"A remote viewing nem hobbi vagy szabadidős elfoglaltság. Távérzékelőnek lenni azt jelenti, hogy életed jelentős részét a gyakorlásnak - és a változásnak szenteled. Jelentős részét, ha csupán egy részét szánod rá, akkor műkedvelő érdeklődő maradsz." 

Tőle függetlenül, és jóval korábban Joe McMoneagle, amerikai távérzékelő is hasonló következtetésekre jutott, saját példájából kiindulva: 

"A remote viewing-ban elérhető kitűnő eredmények ugyanannak köszönhetőek, mint bármely más paranormális tevékenység esetében: 33% tehetség, 33% a szabályok megértése és 33% gyakorlás. Neked mindegyikben 25%-tól jobbnak kell lenned, hogy virtuóz legyél a remote viewing-ban." 

A gyakorlás tehát mindennek az alapja, éppúgy, mint az élet egyéb területein. Egy remote viewing promóciós weboldal jelmondata például a "View every day!" (távérzékelj minden nap). Az a testrész, képesség, tudás, készség, amelyet nem gyakorol visszatérő időszakonként az ember, elkorcsosul, megkopik. Az emberek nagyobb többsége képes a távérzékelésre, de nem tudnak róla, így e képességük elkorcsosult. Gondold tovább... 


Mit kell tennem, hogy kipróbáljam magam a távérzékelésben? 
Rá kell vezetned magad a dolgokra. A kis lépések taktikája ebben a folyamatban nagyon hasznos tud lenni. 
Gondolj a zongorára: egy-két dallamot, esetleg a Boci, boci tarka című dalt egy teljesen laikus is képes elpötyögni, de ahhoz, hogy a zongora művészévé váljon valaki, az egyszerű érdeklődéstől azért több kell.
Ne készíts magadnak kódokat, hiszen egy vak cél kódja, amelyet mástól kapsz gyakorlásképpen, majd az érzékelési folyamat után feltárt visszajelzés információi együtt jóval megbízhatóbbak, mintha csak úgy, magadnak próbálkoznál, ráadásul ez meg is felel a távérzékelés protokolljának. 
Tanulmányozz megbízható kódokat, majd az eredményt később közlő oldalakat. Blogunk több mint száz, folyamatosan növekvő számú megbízható, nem zavaró, felkavaró vagy sértő kódot kínál több kategóriában az RV targets oldalon, amelyeknek visszajelzését (kép) a vizsgálat után a kódra kattintva azonnal meg is tekinthetsz.  A gyakorló kód címkén régebbi, heti visszajelzéssel kiadott kódokat találsz, ugyanígy a kóddal elrejtett cél fotóját vagy leírását, egy jónak értékelt eredmény leírásával együtt, így ellenőrizheted, kijavíthatod magadat a kezdetekben.

Visszajelzés 
Fontos, hogy egy érzékelési folyamat után a távérzékelő visszajelzést kapjon. A papírra vetett eredmény és a visszajelzés (fotó, leírás, stb) alapján észrevételeket, megfigyeléseket tehet a távérzékelő az adott folyamattal kapcsolatban. Úgy is lehet mondani, hogy visszajelzés nélkül nem teljes értékű a folyamat, hiszen nem tudjuk meg, hogy a céllal kapcsolatban melyik információ helyes, és melyik szorul még finomításra, valamint, hogy egyáltalán helyes volt-e a módszer, amivel dolgoztunk. 

De mégis, hogyan csináljam? 
Az alkalmazandó módszert magadnak kell kialakítanod. Ha nem rögtön az SRV, ARV, (az amerikai hírszerzés megbízására kidolgozott távérzékelési szabályrendszerek, úgynevezett protokollok) stb. alapján szeretnél távérzékelni, akkor néhány egyszerűen alkalmazható folyamat leírását itt alább olvashatod. Az első fontos dolog, hogy vonatkoztass el a külvilágtól, helyezd magad megváltozott tudatállapotba. Ami mindegyikhez szükséges: te magad, egy nyugodt hely, ahol zavartalanul lehetsz némi ideig, sima fehér papír, ceruza. Vess egy pillantást ezekre a leírásokra: 

A sikeres távérzékelési folyamat alapjai résztől kezdődően olvasható a módszer. Egyszerű érzékelési módszer A folyamat leírásával, majd a kódról közzétett visszajelzéssel. 

Ahogyan mi csináljuk. 

MW részletes ismertetője a témában. 

Néhány távérzékelési alapfogalom ismertetése. 

A távérzékelés fogalmának, működésének, fajtáinak, felhasználási területeinek bővebb kifejtése olvasható ezen az oldalon. 

Gyakorláshoz 
Gyakorláshoz heti és azonnali kódokat jelentetünk meg az oldalainkon. 
Heti célok: a kód információinak megállapítására a visszajelzés megjelenéséig egy hét áll a távérzékelő rendelkezésére. Alapos vizsgálat végzésére kitűnő. Régebbi kódok, visszajelzéssel együtt itt találja őket

Azonnali (öngyakorló) célok:
- kódok sorozatát tartalmazó oldal, amelynél a távérzékelő, vagy a távérzékelést kipróbálni, gyakorolni kívánó látogató megtekinti a kódot, majd a számára megfelelő vizsgálat, vagy csupán asszociáció után a kódra kattintva már láthatja is a visszajelzést. Remek önellenőrző lehetőség! Itt találhatók

Levelezőlistánk információs oldala. 

Társaságunk 
A Remote Viewing Hungary a hazánkban és Kelet-Európában távérzékeléssel foglalkozó személyek információs központja, ahol bekapcsolódhatnak új és folyamatban lévő tervezetekbe, csoportmunkát igénylő feladatokba, vagy egyszerűen gyakorló-vizsgálatokat végezhetnek. Webhelyünkön információkat találnak a módszerről, a vele kapcsolatos előadásokról és sajtó-megjelenésekről, valamint lehetőség szerint a hazai fejlesztésekről. Csatlakozzon hozzánk, vegyen részt a munkánkban! 

Példák lehetséges és folyamatban lévő RV-alkalmazásokra (a lista a teljesség igénye nélkül készült): 


 • eltűnt személyek és tárgyak felderítése, 
 • katasztrófák, balesetek okainak feltárása, azok előrejelzése 
 • meghatározott események jövőbeni hatásainak vizsgálata,
 • történelmi események információi,
 • rejtélyes, eltitkolt esetek feltárása,
 • hiányzó műszaki adatok feltárása, 
 • dokumentumok feltárása,
 • orvosi diagnózis és kutatás, 
 • bűnügyi felderítéshez való tanácsadás, 
 • ásványok és kőolajszármazékok lokalizálása, 
 • tőzsdei és pénzügyi folyamatok előrejelzése, 
 • önmagunk megismerése, személyiségünk fejlesztése.


Nincsenek megjegyzések: