2011. december 13., kedd

Könyvajánló: Berlitz-Moore: A Philadelphia kísérlet

Charles Berlitz-William Moore: A Philadelphia kísérlet
Alcíme: A láthatatlanná vált cirkáló elképesztő története
185 oldal

Eredeti címe: The Philadelphia Experiment
Granada Publishing Ltd., 1979

Magyar kiadás: Új Vénusz Lap- és Könyvkiadó, Budapest, 1991
Fordította: Nemes István


Amikor egy disztingvált, de idősebb tudós azt állítja valamiről, hogy lehetséges, majdnem bizonyos, hogy igaza van. Ha viszont azt állítja valamiről, hogy lehetetlen, valószínűleg téved.
Arthur C. Clarke


A szerzőpáros könyve a II. világháború óta legendássá vált, láthatatlanságot, és nagy tömegű anyag teleportációját lehetővé tévő kísérletről, illetve annak a kormányzat általi eltusolásáról szól. A kísérlet-sorozat, illetve a Philadelphia kísérletként ismert csúcsjelensége a Rainbow Project néven is köztudatban volt. A kísérlet az egyesített mező elméletén alapult, és a céltárgy különböző mágneses terek hatásainak kitett reakcióinak vizsgálatát jelentette. A kísérlet gyakorlati szakaszában az amerikai haditengerészet USS Eldridge nevű hadihajóját tették ki e mezők hatásainak, amelytől azt várták, hogy a hajó  (láthatatlanná válva) eltűnjön, majd egy távolabbi, előre meghatározott helyen   megjelenjen. Az események viszont egyáltalán nem várt, részint tragikus eseményekhez vezettek, ezért azt azonnal leállították, és megkezdték a fellelhető nyomok, bizonyítékok eltüntetését, megsemmisítését.
Ez a könyv a kísérlet előzményeiről, és utóhatásairól szól.

Fülszöveg:
Mi is volt a titokzatos PHILADELPHIA KÍSÉRLET? Megtörtént-e egyáltalán? Okozhatja-e valóban tárgyak vagy személyek LÁTHATATLANNÁ VÁLÁSÁT óriási erősségű mágneses erőtér?
Ez a nem mindennapi könyv megdöbbentő válaszokkal szolgál. Charles Berlitz rendkívüli alapossággal megírt művében nemcsak a szemtanúkat szólaltatja meg, hanem a világhírű tudósok véleményét is közli a "nem létező" kísérletről. A kötetet korabeli fotók és dokumentumok teszik még hitelesebbé."

Olvassunk bele néhány izgalmas helyen a könyvbe!

"...Jelen esetben nem kevesebbről van szó, mint arról, hogy 1943-ban a Haditengerészet philadelphiai bázisán (...) sikeres láthatatlanná tévő kísérletet hajtottak végre. Az eset egyik verzióra szerint a Haditengerészet egy torpedóromboló kísérőhajóját sorozatos mágneses behatásoknak vetették alá, hogy átmenetileg eltűnjön és egy másik helyen bukkanjon fel újra. A részletesebb beszámolók a legénységet ért ártalmakról is szólnak, akiken a pszichológiai utóhatások néhány esetben halálosnak bizonyultak, így a kísérletet beszüntették."

Az alábbi levél-részlet egy bizonyos Carlos Miguel Allende nevű, később kurtán-furcsán Carl Allen-é átalakult szemtanú leveléből származik (eredeti formában), amelyben érdekes kísérő-információkat is olvashatunk, bár az írást helyenként dekódolni kell. A levél 1962-ben íródott:

"Későbbi számításai (Einstein egységes térelméletére vonatkozó megjegyzés, HV), amiket szigorúan saját okulására & szórakozására végzett, és amelyek az Emberi Civilizáció & Fejlődés ciklusait az Ember Általános, átfogó Jellemvonásainak változásával vetettek össze, eléggé Megrémítették. Így ma úgy "Tudjuk", hogy ez az Elmélet "Befejezetlen".
Maga Dr. B. Russell állítja, hogy Az elkészült. Azt is hozzáteszi, hogy az Ember még Nem elég Érett ahhoz, hogy elfogadja & csak a III. világháború után lesz az. (...)
Valóban igaz, hogy a Levitáció olyan formája kivitelezhető úgy, ahogy le volt írva. Bizonyos Fémeknek Bizonyos áramot körülvevő mezőkben ez Nagyon gyakran vizsgált reakciója. Ha Faraday nem érdeklődött voln az Elektromos Áramot körülvevő Mágn. mező iránt, akkor Ma nem léteznénk, vagy ha léteznénk, akkor a jelenlegi Geopolitikai helyzet nem lenne ilyen időzítettbomba-szerű, mely a Napjainkban fennálló atmoszféra tovább Rombolása felé ketyeg.
Jól van! Jól van/ Az "eredmény" egy Romboló típusú hajó és teljes legénysége tökéletes láthatatlansága volt. A Tengeren. (1943 okt.) A Mező egy a sarkainál benyomott gömbszerű alakzat volt kiterjedése a hajó két középvonalától 100 yardnyit tett ki (a Hold pozíciójától & a Szélességi foktól függően Többet vagy Kevesebbet). Ezen a szférán belül minden Személy határozatlan formájú lett, DE a hajó fedélzetén lévőket Ő is úgy látta, mintha Ők is ugyanabban az állapotban lennének, már a semmin sétáltak. Aki kívül volt ezen a szférán, nem látott Semmit, csak a Hajótörzs Világosan Kivehető alakját a Vízben, FELTÉVE persze, hogy az illető elég közel volt még ahhoz, hogy lássa. (...)
Ha egy Ember Ledermed, akkor óvatosan ki kell jelölni a pozícióját, hogy megszűnjön a Mező. A "Ledermedt" kivételével Mindenki képes Mozogni, ismét érzékelni a teljes Valóságot. Aztán, a legénység Legújabb tagjának el kell Jutnia ahhoz a Ponthoz, ahol megtalálja a "Ledermedt" Ember arcát, vagy Meztelen bőrének olyan részét, amit nem fed be a szokásos egyenruha Öltözet. Ez körülbelül egy óra hosszáig tart, Néha viszont egész Éjjel & egész Nappal & Még tovább, egyszer hat hónapig tartott, hogy A Férfit "Kiolvasszák". Ez a "Mély Dermedtség" nem pszichológiai eredetű volt. A Testen belül kialakult Hiper-Mező Eredménye, míg a "Perzselő" Mezőt egy Öreg Harcos kapcsolja be. (...)
Arról beszélek, hogy a MÉLY "Dermedt Emberek" másképp érzékelik az IDŐT, mint mi. Olyanok, mint a Félig-eszméletlen emberek, akik Élnek, lélegeznek, Látnak & éreznek ugyan, de még sincsenek Sok dolognak Annyira a tudatában...
Nem Említettem még, Mikor egy vagy két Emberük a-többiek-számára-a-mezőn-belül-láthatóan, Csak Belesétált a Semmibe, És Semmit sem lehetett érzékelni belőlük sem a "mező"be, sem kikapcsolásával. EGYSZERŰEN ELTŰNTEK! Az eset után Nőtt a Félelem. Szintén rosszabb volt, Mikor egy kétségtelenül Látható & Új-Ember látszólag simán "átsétált" a Háza Falán, a környéket bekeresték & alaposan átvizsgálták egy Kipróbált Hordozható Mező fejlesztővel ÉS SOHA SEMMIT sem találtak meg belőle.
Szeretném azt is megemlíteni, hogy a Kísérleti Hajó valahogyan eltűnt a philadelphiai Dokkjából és mindössze néhány perc múlva a norfolki dokkjában tűnt fel, Newport News, portsmouthi terület. Határozottan és világosan be lehetett azonosítani azon a helyen, DE aztán újra Eltűnt És Visszament a philadelphiai Dokkjába ugyancsak nagyon rövid idő alatt.
A Haditengerészet számára Annyira unpraktikus volt ez az Egész ügy az olyan Közhangulatot Sokkoló hatásai miatt, Melyek Drasztikusan lehetetlenné tették az eredményes munkát a Hajóval és ezután már Világossá vált, hogy mégcsak a hajó puszta üzemelésére sem számíthatnak. Röviden ennek a dolognak a figyelmen kívül hagyása Olyan Rémületet váltott ki, hogy a kipróbált műveletek szintjén, az akkor elérhető tudással lehetetlennek, Kivihetetlennek és Túlságosan is Szörnyűnek tűnt."

Allen egy következő levelében másról is beszámolt:

"AZT HISZEM, HOGY A TOVÁBBI KÍSÉRLETEK TERMÉSZETSZERŰLEG ODA VEZETTEK VOLNA, HOGY ULTRA-GYORS SEBESSÉGGEL A KÍVÁNT HELYRE SZÁLLÍTSANAK HATALMAS TERHEKET, MÉGHOZZÁ IRÁNYÍTHATÓAN A KÍVÁNT HELYRE A KÍVÁNT PILLANATBAN egy olyan térrészt használva, amely magába foglalja azokat a rakományokat és azt a "Mezőt", ami az áruk, Hajók vagy a Hajóhoz tartozó (AZ EMBEREKET IS SZÁLLÍTOTTÁK) egy új helyre szállítását kiváltja. EZ MÁR MEGTÖRTÉNT EGY TELJES HAJÓVAL, LEGÉNYSÉGÉVEL & MINDENÉVEL. (...)
A LEGVÉGE OLYAN IGAZSÁG LESZ, AMI TÚL HATALMAS, TÚL FANTASZTIKUS AHHOZ, HOGY NE MONDJÁK EL. EGY JÓL TÁLALT IGAZSÁG VILÁGOS, HATÁROZOTT BIZONYÍTÉKOKKAL TÁMOGATVA. (...)
MIT SZÓLNA, HA TÉNYLEG BESZÉLHETNE EGY EGYSZER MÁR LÁTHATATLAN EMBERREL (vagy NÉHÁNYUKKAL)? (ESETLEG A PUSZTA SZEME ELŐTT VÁLNA AZZÁ, HA KIKAPCSOLNÁ A DEREKÁN A KÉSZÜLÉKÉT)."

Allen ezzel fejezi be egyik levelét:
"A Haditengerészet talán már arra használja fel ezt a szállítási balesetet hogy az UFO-it építse. Ez logikailag túlmutat bármely eddigi állásfoglaláson."

A könyv záró szavai:
"A Philadelphia kísérlet rejtélyére még nem derült fény, és lehet, hogy a végső válasz a Haditengerészet aktái között hever, mélyen eltemetve. Meglehet, mint ahogy a Haditengerészet oly buzgón állítja, az egész ügy mindössze csak egy legenda, amely sosem történt meg. Csakhogy, tekintettel a bizonyítékok roppant mennyiségére, melyek az évek alatt összegyűltek, ha a Philadelphia kísérlet sohasem zajlott le a leírtak szerint, akkor mégis mi történt a Philadelphia bázis szigorúan titkos területén 1943 októberében?"


A bejegyzés szerzője ezt a könyvet az Antikvarium.hu könyvesboltban vette. Beszerezhető még többek között a Könyvbúvárnál is.

* * *

A Remote Viewing Hungary 2009. augusztus 2-án vizsgálta a USS Eldridge hadihajót monitoros, vak vizsgálat keretében. Maga a Philadelphia kísérlet nem volt ennek a vizsgálatnak a célja.
Az eredmény itt elolvasható: USS Eldridge.
A blind session (with monitor) on USS Eldridge here.

Nincsenek megjegyzések: