2011. november 29., kedd

Testen kívüli élmények - kérdések és válaszok

Több alkalommal kaptunk levélben megkereséseket, kérdéseket a testen kívüli élménnyel kapcsolatban, hiszen maga a klasszikus távérzékelés is egy formája a testenkívüliségnek, a tudatnak a fizikai testen kívülre vetülésének (erre említés is történik az egyik kérdésre adott válasznál). Ennek megfelelően röviden, néhány fontos alapkérdéssel és az azokra adott válaszokkal jelentkezünk, amelyekből az alapkérdésekre választ kaphat az érdeklődő. A blog e-mail fiókja továbbra is nyitott, szívesen veszünk kiegészítést, vendégposztot, élmény-leírást. Nem tisztünk elbírálni mások élményeit, definícióit és felfogását, így az alábbiakban a magunk summázatát tesszük itt hozzáférhetővé. 

A testen kívüli élmény veszélyes, mert olyan, mint a halálközeli élmény? 
- A testen kívüli élmény, testelhagyás szervesen hozzátartozik minden ember életéhez, mert amikor elalszik, akkor minden esetben egy része elhagyja a fizikai testét, majd visszatér. Minden esetben ez történik, amikor valaki elveszti az eszméletét VAGY tudatosan kilép a testéből. A halálközeli élmények részben, vagy teljesen megfelelnek a testen kívüli élményekről készült beszámolóknak, még az is, hogy elhunyt személyekkel találkozik valaki. Sokan beszámolnak félelmetes benyomásokról, szörnyekről, szellemekről, stb. vagy éppen kedves fénylényekről... A csodálatostól az ijesztőig mindenféle benyomásról tudunk, Ami itt elmondható, hogy a testen kívüli élmény nem jelent automatikusan és kizárólagosan halálközeli, meghaláshoz, életveszélyes állapothoz kapcsolódó helyzetet.

Mit kell csinálni, hogy én is tudatosan ki tudjak lépni a testemből?
- Ez a legnagyobb kifejtést igénylő, legbonyolultabb kérdés a témában. Minden ember egy teljesen egyedi személyiség, félelmei, tehetsége, korlátai, lehetőségei az életben eltérnek. Ennek fényében kell megvizsgálni, hogy hol, mit kell fejleszteni, megváltoztatni, a siker érdekében. Ami korlátlanul fejleszthető, az a tanulás, olvasás a témában, a napi gyakorlás, ennek van egy észszerű felső és alsó határa. A lényege, hogy ne borítsa fel a napi normális társadalmi életünket, megszokott életvitelünket. Az eltúlzott gyakorlás, csakúgy mint más téren, kontraproduktív. A kissé nehezebben ugyan, de valamennyire mégis változtatható dolgok az életkörülmények, kondíció, étrend felülvizsgálata, javítása. Itt az egészséges kondícióra kell törekedni. Az első pozitívnak vett eredmények felbukkanásának idejét nem lehet előre megjelölni, viszont ez a távérzékelés gyakorlásával felgyorsítható.

Több népszerű könyvet elolvastam a témában, de az én élményeim nem hasonlítanak az ott leírtakra, mit kell tennem, hogy elérjem az ott felsorolt élményeket?
- Az a legfontosabb dolog, hogy megértsük: egyéniségek vagyunk, és bár nagyon sok ponton hasonlóak az ilyesfajta élményeink, rengeteg az egyéni eltérés. Nem szabad mechanikusan másolni, hajszolni más élményeit. Határozzuk meg magunknak, mit szeretnénk ettől a dologtól, mire használnánk, mit fogunk megnézni, ha lehetőségünk nyílik majd rá. Sok általunk ismert igen tehetséges távolbalátó, szellemi segítő, távgyógyító igen szerényen, esetenként kérdezve számol be sajátos élményeiről, és szinte megerősítést várnak, miközben olyan mentális szinten dolgoznak, mozognak, amit mi is irigylünk. Tipikus példa erre, amikor a Holddal kapcsolatos beszámolóikat olvassuk, lényegében kommunikációt írnak le az Ingo Swann által leírt "őrökkel", miközben a klasszikus testelhagyás több, úgymond alapjellemzőjét NEM produkálják. Ezek példákkal: a kilépés élményének elmaradása. Az eseményeket álomnak, vagy meditációnak indították, annak részeként fogták fel, elmaradt, kimaradt az alvási paralízis, energia-bizsergés, elszakadás élmény. Minden szempontból a legnehezebb dolog az, amikor valaki tudatosan, akaratlagosan kilép a fizikai testéből és a földi fizikai világban kezd el mozogni ebben az állapotban, majd visszatér a tudat megszakadása nélkül. Ennél lényegesen könnyebb más dimenziókban mozogni. További hozadéka a dolognak: a remote viewing vizsgálatok is lényegesen könnyebben sikerülnek! Sokan álomból feltisztuló tudattal, bealvással működnek jól, ahol a dolog természetéből adódóan eleinte ezek a mechanizmusok nem működnek, vagy nem megfelelően működnek.

Milyen körülmények segítik elő, hogy sikerüljön ilyen élményt elérnem? 
- Rengeteg fel nem ismert belső gátlás, hárítás él minden emberben. Lehet, hogy nagyon vágyja, hajtja az élményt, de ugyanakkor talán rejtve, de elzárja, kizárja, elítéli ezt a lehetőséget, módszert. Ennek rengeteg oka lehet. Általában valami aznapi erős, pozitív vagy éppen negatív érzelmi élmény, ami igazán "eltalál" minket, és olyan löketet adhat, ami segít. Elősegítik a testen kívüli élmény sikerét az egyénileg meghatározott diéta, a mesterséges adalékok kizárása, bőséges folyadékellátás (nem is csak  vízivás, hanem a természetes zöldségben, gyümölcsben kötött víz bevitele), az egyén számára zavaró körülmények elkerülése. Ez utóbbi kizárása pofonegyszerű, olyan napszakban ne gyakoroljunk, amikor telefont, látogatót várunk, vagy más, ütemezett feladatunk van. 

Mennyi ideig tart egy testelhagyás?
- Az élmény alatt nem a megszokott módon folyik az idő. Ami a szubjektív időérzéknek 25 perc, az a valóságban, itt a lineáris világban lehet 1 óra is. Ha elkezdünk foglalkozni az idővel, jó esetben hamar megismerjük a másik oldalát, mikor valós időben kevesebb telik el, mint amit megélünk tudatosan „odaát". A legtöbb kezdő élmény 1-2 percig tart ki. A tárgykörben elmélyültek, akiknél a családi- és munkakörülmények (kizárásával) lehetővé teszik, akár 3 napos "alvó" periódust is beiktatnak. Ez ritka eset, és úgy kell fogalmaznunk, hogy ilyen helyzetben nem feltétlenül ez az utazó célja, de feltételezhetően valami olyan feladat, cél adódik elő, ami csak így oldható meg.  Többnyire a hajnali 4-6 óra közti periódus tűnik a legaktívabbnak minden téren. Ne feledjük el, az időzónák miatt az emberiségnek mintegy a fele folyamatosan "alszik". Van rá mód és példa is, hogy valaki "visszaaludva" tudta folytatni a megszakadt élményt.

Mindent teljes valóságosan látok, érzek a testen kívül?
- Az elme szereti a legkönnyebb, legrövidebb utat, megoldást választani. Sok esetben szükségtelen testelhagyással próbálkozni, ha olyan  a kérdés, cél. Rendkívül változó, hogy az információ milyen formában jelenik meg, vagyis a betűpontos szövegolvasástól, illetve a szöveggé transzformált magasabb dimenziós információtól az egészen elmosódott érzelmi benyomásokig széles a skála. Ha a testelhagyás során érzetünk szerint a fizikai testünk is jelen van, az valójában csupán érzet, az élményekben nem játszik szerepet, nem bír jelentőséggel.

Nincsenek megjegyzések: