2011. október 31., hétfő

Könyvajánló - Ted Andrews: Érints és láss!


Maga a pszichometria a tisztánérzékelés egyik fajtája, amelynek során fizikai tapintás segítségével képesek vagyunk valóságos információkat szerezni egy személyről, tárgyról, eseményről. Gyakorlati működése úgy történik, hogy valakinek a ruhadarabját, ékszerét, használati tárgyát a kezünkben tartjuk, és a tárggyal történt fizikai érintkezéssel egyidejűleg tudatunkban megjelennek az illető személyiségének, életkörülményeinek, adott helyzetének részletes, pszichikus információi. Andrews a tárgyra, helyre, személyre irányuló pszichometrikus érzékelést ahhoz hasonlítja, mint amikor kedvünk szerint visszatekerünk és újra lejátszunk egy videoszalagot: az információ már rögzítve van rajta, ha megvan hozzá a készülékünk, akkor nézzük meg, amikor csak akarjuk.

A könyv részletesen kitér a pszichometria tudományos magyarázataira, melyek közül előkelő fontosságot tulajdonít a holografikus elméletnek, továbbá az agyműködés ezzel összefüggő sajátosságainak.
A szerző tanácsai között több pszichometriai módszer alapos leírását találjuk, a gyakorlati érzékelési útmutatón kezdve a pszichometria különféle alkalmazási területeinek részletes bemutatásáig (pl.: fürkésző kezek, virágérzékelés, eltűnt tárgyak érzékelése), de a meditatív állapotba jutás módszeréről is olvashatunk útmutatást.
"Aki fejleszteni kívánja pszichikus, intuitív képességeit, azzal az érzékével kezdje, amelyik fizikai szinten a legerősebben működik."
Az eredeti kiadás
Külön fejezet foglalkozik a (blogunkban is számtalan alkalommal említett) pszichikus védekezési módszerekkel. A szerző meg is jelöli a legfőbb veszélyforrást, ami a pszichikus tartományban működő egyént érheti. A legfőbb veszedelem belülről támad: "A félelem és az aggodalom hihetetlenül nagy akadályt jelent a pszichikus képességek kibontatkoztatásában, hát tanácsos óvakodni mindkettőtől."
Tanácsod ad a mentális mezőn való működőknek javasolt életvitel fenntartására vonatkozóan is.

Legvégül részletezi a szerző, hogy a pszichikus tevékenységek, illetve  ebben az ebben műben részletesen bemutatott pszichometria gyakorlása milyen pozitív hatásokkal bír a témával foglalkozó egyének személyiségfejlődésére - a kitartókéra.
A záró fejezetből idézem Ted Andrews-t, amely a pszichometria mellett bármely más, akaratlagos pszichikai folyamatra igaz: "Annak, hogy kiaknázzuk ezt a lehetőséget, gyakran mi magunk vagyunk a legádázabb ellenségei."

A könyv tartalomjegyzéke:

  1. Tapints és láss!
  2. A pszichometria működése
  3. A pszichikus érintés alapjai
  4. Az érintés érzékenységének elmélyítése
  5. Tovább a fejlődés útján
  6. Az empátia ereje
  7. Érzékelés a gyakorlatban
  8. Körültekintés és védelem
  9. Személyiségfejlődés

Sose feledje, hogy a pszichometria mindenki számára megadatott, természetes képesség! Könnyebb kifejleszteni, mint a többi pszichikus képességet, de bátorítás és fegyelem ebben az esetben is kell hozzá.


Jó könyv, ha meg tudják szerezni, olvassák el!

E post szerzője Ted Andrews fenti könyvét (előjegyzés után) innen vásárolta.
Andrews egyéb magyar nyelvű könyvei például itt rendelhetők.
Ted Andrews (és a Dragonhawk Publishing) honlapja.


További cikkeink a témában:
Pszichometria a gyakorlatban
Rokon lelkek: pszichometria
Az átlagon felüli pszichikus képesség 6 jele

Nincsenek megjegyzések: