2011. szeptember 16., péntek

Könyvajánló - Éles István: Örök visszatérés

Éles István: Örök visszatérés
(120 oldal)
Kornétás Kiadó, Budapest, 2008
ISBN: 978-963-9353-28-2

Nem kevesebbet oszt meg a szerző e könyvében az olvasóval, mint azt, hogy az élet lényege az egyén által fizikai síkon átélt események összessége. Ebben a kiragadott mondatban egy gondolkodó ember számára új információ nem szerepel, viszont a szerző kutatásainak eredményeként a fenti összefoglaló mondathoz további tartalmat adott, mégpedig azt, hogy egy jövőbeli élet már egy megtörtént élet eseményeit tárja fel. Így pedig már egészen más értelmet kap az egyén által fizikai síkon átélt események összességének életként való meghatározása.
A szerző előző- és jövőbeli életek tanulmányozása, reinkarnációs folyamatok vizsgálata során arra a következtetésre jutott, hogy a Föld és az emberiség egymást követő, egymás után végbemenő eseményei az idő vonalán előre haladva jól behatárolható rendszert, kört alkotnak, ahol az események rendre újra indulnak, és időről-időre újra megtörténnek. Örök körforgás - örök visszatérés.

"Emlékszik? Már találkozott ezzel a könyvvel és lehet, hogy el is olvasta. Méghozzá nem is egyszer, hanem sok ezerszer. Újra és újra, körről körre. Mindig, amikor újra a jelenlegi életét éli át."

Így kezdi a szerző a könyvét, amely egy különös, de felismerhetően logikus szempontból világítja meg az élet folyamával kapcsolatos összefüggéseket a kereső ember számára. A művet olvasva oldalanként ismeri fel az olvasó a világ rejtőzködő titkait, különösen, ha "a ráérzés és a gondolat egymásra talál".
Anélkül, hogy magát a végkövetkeztetést árulnám el a könyvből, álljon itt néhány gondolatébresztő mondat, amelyen keresztül betekintést nyerünk Éles István logikus gondolatmenetébe, hogy a továbbiakban magunk is elgondolkodjunk a velünk történő események eredetéről (figyelembe véve a távérzékelés során az egyes távérzékelők által alkalmazott struktúrát is):

"Amikor a jövőt kutatjuk és feltárulkoznak a jövőbeli életek, akkor gyakorlatilag az előző körből szerezhetünk információkat, az előző kör hasonló időszakának életképei tárulkoznak fel. Mindaz, amit jövőnek vélünk, tulajdonképpen nem más, mint a távoli múlt, az előző kör eseményei."

"A világ eseményeinek megismétlődése egyben azt jelenti, hogy a világ egy adott programmal rendelkezik, miután mi magunk is részesei vagyunk a világ eseményeinek, ugyanis az egyének egymás után átélt életei, mint egyénekre leosztott programsor, részét képezik ennek a világprogramnak. Mivel a világ újra megismétli önmagát, így megismétlődnek az egyéni életek is. Előző, jelenlegi és jövőbeli életeinket is újra át fogjuk élni. Ami volt, újra lesz. A történelem megismétli önmagát."

"...a bennünk lévő sorsprogram, amely az egyes életeken keresztül végigvezérel bennünket, most a jelenlegi életre fókuszál. Olyan ez, mint az a zenei CD-lemez, amelyiken van 12 dal, most a nyolcadikat hallgatjuk, már itt tartunk, de belehallgathatunk a korábbi dalokba, vagy akár előre is mehetünk, belehallgathatunk a következő dalok valamelyikébe.
A jelenleg éppen aktuális dal hallgatását természetesen zavarná, ha a korábbi dalokból bármi áthallatszana, ugyanígy zavaró lenne, ha a korábbi életek eseményeiből állandóan átjönne valami, zavarná a jelenlegi szerepjátékot. A mostani élet egy új szerep, ezt kell végigjátszani."

"Az anyagi világ valamikor összehúzódik, megszűnik, majd újra indul, létezik a pulzálás. Ebben az anyagi világban élünk mi, emberek. Az anyagi világ minden egyes újraszületésénél mi újra beleszületünk ebbe az anyagi világba, újra ugyanazt az életet éljük? (...)
Igen, lényegében ugyanaz történik minden körben. ... Kissé befolyásolható, de nagymértékben nem...Végül is úgy néz ki az egész, mintha két halmazt raknánk egymásba. A szellemi energiahalmaz az állandó, az anyagi meg pulzál benne..."


Eddig az idézetek. 
Mielőtt a kezünkbe vennénk a könyvet, érdemes megismerni a tartalmát, és felkészülni előre, hogy milyen szellemi utazás vár ránk ezen a százhúsz oldalon. Íme:
  • Előszó
  • Végzetes kezdet
  • Életről életre
  • Isteni színjáték
  • Energia és szellemi program
  • A négy őselem és a kémiai elemek
  • Földönkívüliek
  • Univerzális számok
  • Hit, remény, szeretet

Azt hiszem, ebből a - fizikai mérete szerint -  kis könyvecskéből jóval többet olvashat ki egy kereső ember, aki a fenti összefüggéseknek sajátos, de találó rendszerben felépített gondolatmenetét találja a világ létezésének hátteréről, közérthető stílusban előadva. Alapmű.

A könyv jelenleg is kapható, a vásárlási lehetőségek megtekintéséhez kattintson ide.


Nincsenek megjegyzések: