2011. január 13., csütörtök

Courtney Brown PhD - Távérzékelés és földönkívüliek

A távérzékelés már a kifejlesztése során sem nélkülözte azt a szélesebb ismeretanyagot, amely egy sokkal teljesebb, összetettebb világképet feltételez, mint az átlagemberé, de az átlag tudományos kutatóét is messze meghaladta. Újító szellemű emberek folyamatosan akadtak, az egyik legaktívabb, tudományos pályán működő remote viewing szakértő Courtney Brown PhD. A matematika-professzorként is igen érdekes témákkal foglalkozó kutató létrehozta a Farsight Intézetet, ahol folyamatosan tárgybeli témákat vizsgál, és az eredményeket publikálja is, azokat videókkal bővítve, magyarázva. Saját fejlesztésű metodikája a Scientific Remote Viewing [SRV].
Brown nagy érdeme, a számos ismereterjesztő előadáson, publikáción túl az, hogy könyveiben tudatosan építi fel a remote viewing felhasználási körének bemutatását. Az egyszerűbb példáktól indulva, olyan bonyolult problémákra is választ keres, mint egy társadalom szerkezetének távérzékeléses vizsgálata, majd logikusan folytatva, a földi, emberi tudásanyag, múlt vizsgálatát boncolgatja.
A földönkívüli létformák, valamint az azonosítatlan repülő tárgyak sokak fantáziáját megmozgatják, nem kevesen saját élményekkel is rendelkeznek, mégis csekély azoknak a száma, akik az ezirányú kutatást tudományos igényességgel, ellenőrizhetőséggel, objektivitásra törekvéssel végzik. Mivel a remote viewing technikához lényegében csak szabadidő, papír ceruza, és a csalás, öncsalás kizárása szükséges, megfelelő felkészültséggel, gyakorlással szinte mindent alaposan kikutathatunk. Erre jó példa a Mars kutatásáról készült, publikált feljegyzések gyűjteménye.

Jelenleg szabadon elérhető a neten a szerző "Cosmic Explorers" című könyvének eredeti szövege.


A Cosmic Explorers első része magának a Scientific Remote Viewingnek a kifejtését adja meg, mintegy 150 oldalon (krimivastagság, vagyis nem A/4-es méretű). A 13. fejezetől kezdődően tér át a földönkívüliekkel kapcsolatos vizsgálatok leírására, valamint az ezekkel kapcsolatos elméleti kérdésekre.


A Kozmikus utazás magyar nyelvű kiadásának bemutatása

Kozmikus utazás
Alcíme: Kommunikáció a Földönkívüliekkel
Kiadta: Gulliver Lap- és Könyvkiadó Kft, Budapest, 1996 [311 oldal]
A könyv fülszövegéből: Jogos-e a félelmünk a földönkívüli kultúrák képviselőitől? Kik a szürkék, és mi módon kommunikálhatunk velük?
Mi történt a Marson élők ősi civilizációjával?
Valóban ufó-katasztrófa történt 1947-ben Roswell város közelében?
Courtney Brown a tudományos távolbalátás módszerével a fenti kérdésekre kutatja a választ, nem is eredménytelenül. Meglepő bizonyítékokat talált földönkívüli kultúrák létezésére, sikerült kapcsolatba lépnie az idegenekkel. Jegyzőkönyveiben két galaktikus civilizáció története elevenedik meg... [tovább a következő linken]
A könyv antikvár példánya előjegyzés után megvásárolható itt.

Nincsenek megjegyzések: