2009. március 1., vasárnap

Szentek, tanítók, ismerős képességek

groovehouse's pic form flickrMiután az ember alaposabban beleolvasott és belekóstolt a távérzékelésbe, gyakran visszapillant az ezt megelőző élményeibe, olvasmányaiba. Aki egyedül kezd bele a fizikailag észlelhető világon
túli terület tanulmányozásába, az biztosan elolvasott 1-2 írást, amiben a nagy vallásalapítók, tanítók életéről volt szó. Újra visszapillantva immár a használt tudással, sok-sok korábban kevésbé hangsúlyosnak látszó részlet igencsak más színben fog feltűnni, különösen a valóban hiteles személyekkel kapcsolatos feljegyzésekben. Talán erőltetettnek tűnik, de tekintsünk át újra pár gondolatot. A különféle források eltérően fordíthatják őket, igyekszem a tartalmi lényeget venni. Keleti, vagy nyugati, nincs jelentősége.

"Az 5 érzékszerv által [látás, hallás, szaglás, ízlelés, tapintás] tapasztaltak eltompítanak, megakasztanak a valóság érzékelésében" [azaz: eltömítenek, stb]. Ha úgy vesszük, ez figyelmeztetés hogy a közelben, látó, szagló, stb. távolságban észlelhetőeken túl is elérhetőek a különféle információk, ne álljunk meg.

"Ne halmozzunk fel öncélúan tudást, a tanulás haszontalan ha csak önmagáért folyik."
Ez annak fényében lesz világos, hogy a kollektív közös tudati mezőben, ahová eltárolódik minden cselekmény, esemény, gondolat, mozzanat, MINDEN MEGVAN!! Ha az ember ilyen-olyan részletekben elveszik, elfelejti, hogy csak rajta múlik, hogy más információkhoz hozzájusson. Persze nyilván szinte senkinek sem érdeke, hogy mások "titkos" dokumentumokat, elzárt régi műveket, nem közismert gondolatokat megismerjenek. Ha csak könyvekre hagyatkozunk, akkor könnyen mások befolyása alá kerülünk, az ő szemléletük fog irányítani minket.

A szent emberek mindegyike elvonult, kivonult egy időre a társadalomból. Aztán a legtöbben visszatértek, tanítani, megosztani amit tapasztaltak. Maguk a szent könyvek persze ennél jóval összetettebb módon keletkeztek, de végső soron a névtelen szerzetesek tömegei is, és Buddha, Jézus mind-mind átmentek ezen a szakaszon. Ha akarjuk, beleláthatunk ebbe az élethelyzetbe egy olyan körülményt, hogy ekkor leginkább csak a magasabb érzékelésüket tudták használni - bármire.

Szinte minden nagy világvallásban szerepelnek emberek, akik az őket körülvevőknek előre beszámolnak eseményekről, mi fog történni, kik jönnek elé, ki mit fog csinálni [például Jézus- Júdásról]. Az eddigi gyakorlat volt talán a helytelen, amikor ezeket az embereket elzárták, elválasztották a többiektől, és imádatukra buzdítottak, ahelyett, hogy -amint ők maguk mondták- követésükre, utánzásukra indítsanak. A mai individualista világ talán a maga módján ki tudja kényszeríteni, hogy az emberek megtalálják ezt az utat, és félelem nélkül próbáljanak ki a megfelelő szabályok betartása mellett biztosan ártalmatlan technikákat, mint például a távérzékelést is.

Szerző: MW

Nincsenek megjegyzések: