2008. december 5., péntek

Bízni bennük

Olvastam egy jó gondolatsort Ingo Swann megfogalmazásában:

Nem akarják, hogy birtokoljuk személyes képességeinket, azt akarják, hogy bízzuk rájuk. Ha mindenki tudna távérzékelni, nem lennének titkok, nem tudnának hazudni nekünk, tudnánk az igazságot, és ezt ők nem akarják.
They don't want us to have personal power, they want us to rely on them. If everyone could remote view, there would be no secrets, they could not lie to us, we would know the truth, and they don't want that.
Egyet tudok érteni mindkét mondattal. A tkr fórumán előjött ez az idézett mondat, és felmerült a kérdés, hogy akkor mégis, miért hozták nyilvánosságra a remote viewing formuláját, módszerét, protokolljait? Az én személyes véleményem szerint ebben nincsen semmi, egyszerűen úgy tüntették fel, mint egy kanálhajlító parafenomén dolgait, egy ezoterikus izét, ami elfér a többi között. Ezzel ki lehet[ne] fogni a szelet abból a vitorlából, ami a remote viewing-et egy komoly tudományágnak állítja be. Egészen addig, amíg valaki be nem tekint a felszín alá, és nem szembesül a valóságos eredményekkel, amelyek az igazságot mutatják meg.Egyébként, teljesen mindegy, hogy a CIA nyilvánosságra hozta-e a protokollt vagy nem, José Silva teljesen laikusan már a hatvanas években -hogy úgy mondjam- előállította a remote viewing technikáját, csak nem úgy hívta [...hanem case study-nak]. Bizonyára rosszul vette az amerikai nemzetvédelmi hatóság, hogy nem ők jöttek erre rá, és a már kész rendszert továbbfejlesztették úgy, hogy bizalmasnak lehessen beállítani, kellőképpen elrettentő és idegen legyen ahhoz, hogy széles néptömegek ne kezdjenek el foglalkozni vele. Dehát: a szellem már kiszabadult a palackból, és akármilyen címkét igyekeztek ráragasztani, a remote viewing létezik, működik, és megmondja nekünk az igazat - ha akarják, ha nem.

Nincsenek megjegyzések: