2008. március 16., vasárnap

Abu Simbel

Most kezdtem el kipróbálni a TargetMonkey rendszerét. Egyszerű, gyorsmenetekre alkalmas online felület: beírod az e-mail címedet [egy levélszemetet nem kaptam onnan!], megjelenik egy kód, aminek a feloldását elküldik a címedre. A saját tempódban megcsinálod a vizsgálatot, és megnézed az elküldött visszajelzést, amikor akarod. Szóval nekem ez volt az első: Abu Simbel, annak is a Nagy Csarnoka, Egyiptomban. A kódot már nem tudom.
Az ideogram: felülnézetből látott oszlop-sorok, egymás mellett.
Kopár, sziklás környezet, a hőmérséklet nappali világosságban szinte elviselhetetlen. Apró kőzúzalék és homok van jelen, szétterítve. Faragás. Bele lehet menni. Homokos környezet, valahol a közelben egy jelentős vízfolyás, amit imádnak. Rengeteg ember keresi fel, de ezek nem az eredeti rendeltetése miatt, ami ájtatosság, ima, tudásszomj, templom. Most inkább csak nézik, bámulják. Faragás belül, az ember elég kicsi benne. Hűvös levegő, jóval sötétebb, mint kint. Régebben nem itt volt [?]. Tekintély megmutatása. Kívül ülő, belül álló alak-struktúrák, anyaguk kő, szikla, beton. Belül nagy tér, mellette kisebb terek, abból kisebbek nyílnak.
Végül a rajz, amit nem tudok mellékelni: az itt látható oszlopcsarnok kissé oldalról, illetve egy másik rajz, ugyanez felülről.


Nincsenek megjegyzések: